Biorezonans Terapisi ile Varis Tedavisi

Varis oluşumuna sebep olan etkenler nelerdir?

Varis, genellikle bacaklarda ve ayaklarda oluşur, mor veya mavi görünümlü kıvrımlı kabarık damarlarla kendini belli eder. Varisin sebebi toplardamarların anormal şekilde şişmesi ve genişlemesidir. En fazla ayaklarda görünmesi ise yer çekimiyle ilgilidir. Sonuç olarak kanımızın vücut içerisinde düzenli bir şekilde dolaşması için düzgün bir şekilde geri pompalanması gerekir. Ancak kimi zaman toplardamarlardaki vanaların (kapakçıkların) zayıflamasıyla bu dolaşım bozulur ve bunun sonucunda da varis meydana gelir.

Varis, mor ve mavi görünümlü damarların yanı sıra ağrı, sızı, yanma, kaşıntı, uyuşukluk, kramp, huzursuzluk, yorgunluk gibi semptomlara neden olabilir. Tedavi yapılmazsa ilerleyip şiddetli ağrılara ve kramplara, hatta damarlarda pıhtılara sebebiyet verebilir.

Kadınlarda daha çok görülür

Varisin pek çok sebebi olabilir. Bunları genetik yatkınlık (ailesinde varis öyküsü olanlar özellikle dikkatli olmalıdır), hamilelik, menopoz, aşırı kilo, hareketsiz yaşam tarzı, uzun süre ayakta kalmak veya uzun süre oturmak, yaşın ilerlemesi, D vitamini eksikliği, tuz, şeker ve undan zengin sağlıksız bir beslenme düzeni olarak sıralayabiliriz. Meslekleri nedeniyle uzun süre ayakta kalmak zorunda olanlarda, örneğin; kuaförlerde, öğretmenlerde, hosteslerde, tezgahtarlarda, hemşirelerde varise daha çok rastlanır. Kadınlarda görülme oranı erkeklere göre dört kat daha fazladır.

Ne gibi tedbirler almak gerekir?

Varisten korunmak için düzenli egzersiz yapmak, bol bol yürümek, kilo vermek, sağlıklı beslenmek ve özellikle işlenmiş gıdalardan uzak durmak, korse ve çok dar pantolon gibi vücudu sıkacak giysiler kullanmamak, bacak bacak üstüne atarak oturmaktan kaçınmak gibi günlük yaşam önlemleri alınabilir. Uzun süre ayakta durmak zorunda olanların düzenli olarak günde 20 dakika kadar ayaklarını uzatarak dinlenmesi ve yatarken ayaklarını biraz yüksekte tutması, uzun süre oturarak çalışanların ara ara mola verip kalkıp dolaşması basit ama etkili tedbirlerdir.

Varisin tanısı ve tedavisi nasıl gerçekleştirilir?

Varis tanısı hekimler tarafından muayene, hasta öyküsü ve alt ekstremite venöz doppler ultrasonografi (bacak toplardamar ultrasonografi) yöntemiyle konulur. Varisin seviyesine göre hastaya ilaç tedavisi, iğne tedavisi, lazer tedavisi, varis çorabı, masaj, köpük tedavisi gibi tedavi yöntemleri önerilebilir. İleri vakalarda cerrahi gerekebilir. Tüm bunların yanı sıra biorezonans terapisi ile varis tedavisi desteklenebilir. Biorezonans terapisi her hastalık için başka bir frekans üzerinde çalışır; zarar verici ve baskılayıcı etkenlerin ve maddelerin frekanslarını ortadan kaldırır. Bu tedavinin temelinde hücrelerin elektromanyetik bilgi alışverişi yatar. Biorezonans terapisi ile vücudu rahatsız eden etkenlerin, organ ve dokuların bozulmuş frekansları tespit edilir ve sağlıklı frekanslar gönderilir.