Biorezonans Terapisi ile Bronşektazi Tedavisi

Bronşektazi, kronik bir akciğer hastalığıdır

Bronşektazi, bronşların geri dönüşümsüz (kalıcı) bir şekilde genişlemesidir. Bronşektaziyi yapısal bozukluklar ve tekrarlayan enfeksiyonlar nedeniyle bronşlarda (solunum yollarında) oluşup ilerleyen kronik bir akciğer hastalığı olarak tanımlayabiliriz. Tedavi edilmezse solunum yetmezliğinden enfeksiyon ataklarına ve kanamalara kadar uzanan bir çerçevede başka ve daha büyük problemlere sebep olabilir.

Bronşektazinin nedenleri nelerdir?

Bronşektazi nadiren de olsa doğumsal bir problem nedeniyle gelişebilir ama genellikle sonradan ortaya çıkar. En bilinen sebeplerinden biri tekrarlayan akciğer (zatürre, bronşit gibi) enfeksiyonudur. Nefes yoluna kaçan cisimler, hava yolundaki tıkanmalar, bağışıklık sistemindeki bazı problemler ve bozulmalar, polikistik böbrek hastalığı, kistik fibrozis de bronşektazinin gelişmesine neden olabilir. Crohn hastalığı, romatizmal hastalıklar, bağ dokusu hastalıkları ise bronşektazi riskini artırabilir.

Bronşektazinin silindirik (sık karşılaşılan ama çok sorun yaratmayan, bronşların düzgün genişlediği), varikoz (bronşların girintili ve çıkıntılı genişlediği) ve kistik (bronşların ileri derecede genişlediği ve sıvı dolu kesecikler ile karakterize) olmak üzere üç çeşidi vardır.

Bronşektazinin belirtileri nelerdir?

  • Kronik ve balgamlı öksürük
  • Yeşil-sarı renkte, kokulu balgam
  • Tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonu
  • Nefes darlığı
  • Göğüs ağrısı
  • Hırıltılı solunum
  • Kan tükürme
  • Ateş
  • Halsizlik ve yorgunluk
  • İştahsızlık
  • Gece terlemesi

Teşhis ve tedavi nasıl gerçekleştirilir?

Bronşektazi tanısı hekim muayenesinin ardından kan testi, balgam analizi, akciğer grafisi, yüksek çözünürlüklü bilgisayarlı tomografinin (vb.) sonuçlarına göre konulur. Hastadan solunum testleri de istenebilir. Bronşektazi kimi zaman bronşit ile de karıştırılabilir, oysa bronşektaziden farklı olarak bronşit geçici bir enfeksiyon rahatsızlığıdır.

Geçmişte ölümcül hastalıklar arasında yer alan bronşektazi, günümüzde kontrol edilip ilerlemesi önlenebilir hastalıklardandır. Tamamen tedavi edilemese de erken teşhis ve uygun tedaviyle son derece olumlu sonuçlar alınabilmektedir. Tedavide asıl olarak hastalığın belirtilerinin kontrol altına alınması ve ilerlemesinin engellenmesi üzerine çalışılmaktadır.

Bu kapsamda hastaya ilaç tedavisi uygulanır. Kimi zaman da oksijen tedavisi önerilebilir. Bazı durumlarda cerrahi işlem gerekebilir. Bronşektazi hastasının grip ve zatürre aşısı yaptırması, sigara içmemesi, bol su içmesi, sağlıklı ve dengeli beslenmesi, egzersiz yapması, uyku kalitesine önem vermesi gereklidir.

Biorezonans terapisi ile bronşektazi tedavisine biorezonansa özel kan testi yapılarak başlanır. Bu şekilde hastalığa sebep olan ve tetikleyen alerjenler, virüsler, bakteriler (vb.) tespit edilir. Tamamen ilaçsız bir çözüm olan biorezonans terapisi ile bronşlardaki problemler giderilmeye ve hasta rahatlatılmaya çalışılır. Biorezonans terapisi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve organların işlevinin artırılması yönünde rol üstlenir. Biorezonans terapisi ile sağlıklı hücre ve organlar rahatlayabilmekte, daha verimli çalışabilmekte, stres yönetimi daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.