Biorezonans Terapisi ile Güneş Alerjisi Tedavisi

Biorezonans Terapisi ile Güneş Alerjisi Tedavisi

Güneş alerjisi, güneşlenme keyfinizi bozmasın!

Yaz aylarının büyük keyfi güneşlenmek, bazılarımız için tatsız bir sorunu da beraberinde getirebiliyor: Güneş alerjisi. Nedeni tam olarak bilinemese de güneş alerjisinin genetik faktörler, çevresel koşullar ve kullanılmakta olan bazı ilaçlar sebebiyle geliştiği düşünülüyor. Alerji nedeniyle kişinin vücudunda güneşe çıktığında çeşitli reaksiyonlar oluşuyor. Bu durumu aşırı duyarlılık sonucu gelişen reaksiyonlar olarak nitelendirmek de mümkün.

Güneş alerjisi nedeniyle gelişen reaksiyonları şu şekilde sıralayabiliriz:

Güneş alerjisi ile güneş yanığı aynı şey değildir!

Daha çok kadınlarda görülen güneş alerjisi farklı şekillerde gelişebiliyor. Bazı kişilerde güneş alerjisinin gelişmesi için sadece birkaç dakika bile güneş ışığına maruz kalması yeterli olabiliyor; nadir görülen bu durum güneş ürtikeri olarak adlandırılıyor. Bazılarında ise reaksiyonlar güneş ışığına maruz kaldıktan birkaç saat sonra ortaya çıkıyor; daha yaygın bu durum polimorfik ışık patlaması (güneş zehirlenmesi) şeklinde tanımlanıyor. Bir başka güneş alerjisi türü olan fotoalerjik reaksiyon ise kişinin cildine uyguladığı bir kimyasal ile güneş ışığının etkileşimi nedeniyle oluşuyor.

Güneş alerjisi, güneş yanığıyla da karıştırılabiliyor. Oysa ikisi farklı sorunlar. Güneş yanığı, herhangi bir güneş koruyucusu kullanmadan uzun süreli olarak güneş ışığına maruz kalmanın sonucunda cildin yanmasıdır. Şiddetli güneş yanıkları, ilerleyen dönemlerde cilt kanserine ve cilt yaşlanmasına sebebiyet verebiliyor.

Tedavisi nasıl yapılıyor?

Güneş ışığına maruz kalma nedeniyle oluşan reaksiyonların büyük bölümü, güneşe çıkma bırakıldıktan sonraki bir ila 24 saat içinde ortadan kalkabiliyor. Güneş alerjisinin tedavisi, reaksiyonların hafifletilmesine yönelik önlemler uygulanmasını içeriyor. Güneş ışığının en yoğun olduğu saatlerde güneşe çıkmamak, yüksek koruma faktörlü güneş koruyucular sürmek, gölgeli alanlarda (ağaç altı, şemsiye altı gibi) oturmak, güneşten koruyucu giysiler giymek, şapka ve gözlük takmak gibi tedbirler uygulamak mümkün. Alerjiyi hafifletmek için antihistaminik ilaçlar kullanılabiliyor.

Bunun yanı sıra pek çok alerjide olduğu gibi güneş alerjisinin tedavisinde de biorezonans terapisinden yararlanılabiliyor. Alerjilerin tedavisinde yüzde 85-90’lara varan bir başarısı olan biorezonans terapisi, güneş ışınlarından etkilenerek bağışıklık sistemini zayıflatan alerjen maddelerin vücuttaki patolojik frekansını sıfırlıyor ve ayrıca vücuda güçlendirilmiş normal frekanslar iletiyor.