Biorezonans ile Menopoz Tedavisi

Biorezonansın konforlu bir menopoz dönemine nasıl bir etkisi var?

Menopoz, kadınlar için özel ve çoğu zaman da son derece zorlu bir dönemdir. Bir kadın, eğer 12 ay boyunca adet görmemişse menopoz dönemine girmiş demektir. Menopoza girme yaşı genellikle 45-55 aralığında olsa da çok daha erken veya geç yaşlarda da menopoza girilebilir.

Menopoz, “kadınlık hormonu” olarak da tanımlanan östrojenin azalmış olmasını ifade eder. Östrojen hormonunun cilt esnekliğini ve genital bölgenin sağlıklı olmasını sağlamaktan kalp ve damar rahatsızlıklarına kadar uzanan bir yelpazede önemli rolleri vardır. Östrojen hormonu azaldığında adet dönemi sona erer, yumurtalıklardaki folikül miktarı azalır ve yumurtalıklar küçülür. Peşi sıra da sıcak basmaları, çarpıntı, duygu dalgalanmaları, sinirlilik hali, depresyon, vajinal kuruluk ve cinsel isteksizlik gelişebilir. Menopoz, daha uzun dönemde ise kemik kaybı ve kemik erimesine, kalp hastalıklarında ve kolesterol düzeyinde artışa neden olabilir. Ama tabii her kadın bu süreci aynı şekilde yaşamaz; çok rahatlıkla atlatanların sayısı da az değildir.

Menopoza giren bir kadın nelere dikkat etmeli?

Bu özel dönemi daha rahat geçirebilmek ve sonrasındaki yılları daha zinde karşılayabilmek için yapılması son derece kolay bazı yöntemler vardır:

  1. Vajinal kuruluktan idrar kaçırmaya kadar pek çok genital değişiklik menopozun beraberinde getirdiklerindendir. Bunların en önemlisi ise vajinal kanserlere yatkınlıktır. Tüm bu nedenlerle menopoz sürecinde hekim kontrolünü ihmal etmemelisiniz.
  2. Spor, yaşamın her döneminde olduğu gibi menopoz döneminde de çok değerli, önemli. Belki her zamankinden fazla. Kemik erimesini yavaşlatmak, kasları güçlendirmek, menopoz dönemiyle gelebilen kilo alımının önüne geçmek ve tabii ki psikolojik olarak daha iyi ayakta durmak için düzenli spor yapmalısınız.
  3. Sağlıklı ve dengeli beslenme de menopoz döneminin olmazsa olmazlarından biri. Bu dönemin olumsuz etkilerini azaltmak için kalsiyum açısından zengin besinler tüketmeli, bol su içmeli, kafeini azaltıp bitki çaylarının tüketimini artırmalı, baharatlı yiyeceklerden uzak durmalı ve C vitamini takviyeleri almalısınız.
  4. Düzenli ve kaliteli uyku rutinini benimsemek için çaba harcamalısınız.
  5. Sizi strese sokan kişilerden ve ortamlardan uzaklaşmalısınız.

Tabii ki şunu da unutmamak lazım: Menopoza girmek kadınlığı kaybetmek değildir, tam tersine kadınlığın bambaşka ve özel bir dönemidir. Bu dönemin rahat atlatılması için rutin tetkiklerin yapılması, sporun hayata katılması, sağlıklı ve dengeli beslenme düzeninin oluşturulması kadar biorezonans terapisi almak da önemlidir. Biorezonans terapisi ile bağışıklık sistemini güçlendirerek, metabolizmayı destekleyerek ve hormonal dengeyi sağlayarak menopoz dönemini son derece konforlu bir şekilde geçirmek mümkündür.