Biorezonans Terapisi ile Reflü Tedavisi

reflü tedavisi

Reflü neden olur, hangi yöntemlerle iyileştirilir?

Reflüyü çok kısaca midedeki salgıların (safra, asit, mukus) ve besinlerin yemek borusuna veya ağza kaçması olarak tanımlayabiliriz. Reflü, midedeki salgıların ve besinlerin geri kaçmasını engelleyen mide kapakçığının gevşemesi; mide asidinin uzun süre kalması nedeniyle yemek borusunda hasar oluşması; aşırı yağlı, baharatlı, asitli (vb.) besinlerin çok miktarda tüketilmesi; yoğun sigara, alkol ve kahve tüketimi yapılması; hamilelik dönemi ve mide fıtıkları gibi sebeplerle gelişir.

Reflünün belirtileri nelerdir?

Reflünün ağızda acı tat hissedilmesi, besinlerin ağza gelmesi, midede yanma ve ekşime hissi, göğüs bölgesinde ağrı ve sıkışma, boğazda yumru hissi, kuru öksürük, hıçkırık, geğirme, bulantı, kusma, ses kısıklığı, ağız kokusu gibi belirtileri vardır. Öte yandan reflü; yemek borusunda zedelenmeye, darlaşmaya, kanamaya, kanser oluşumuna, larenjit, farenjit, astım gibi solunum yolu hastalıklarına ve akciğer hastalıklarına da sebebiyet verebilir.

Reflü tanısı; hasta öyküsünü dinleme, endoskopi, yemek borusunun incelendiği gastroskopi, asit miktarının ölçüldüğü pHmetre ve özefagus (yemek borusu) manometresi gibi yöntemlerle konulur.

Reflünün tedavisi genel olarak ilaçlarla yapılır ve kontrol altına alınabilir. Bazı durumlarda endoskopik veya cerrahi yöntemlere de başvurulabilir. Bununla birlikte reflünün yol açtığı yakınmalardan kurtulmak için beslenme ve günlük yaşam düzeninde değişiklikler yapılması gereklidir.

Reflü hastalarının tüketmemesi gereken besinler nelerdir?

Reflü hastalarının mide asidinin artmasına yol açacak besinleri tüketmemeye özen göstermesi gereklidir. Tüketmemeleri gereken besinler şunlardır:

  • Turşu
  • Sarımsak ve soğan
  • Yağlı yiyecekler ve kızartmalar
  • Mayonez, krema, margarin gibi besinler
  • Mayalı besinler
  • Domates ve salçalı besinler
  • Baharatlı yiyecekler
  • Nane
  • Kahve
  • Çikolata
  • Gazlı ve asitli içecekler

Bunların yanı sıra reflü hastaları, alkol ve sigaradan da uzak durmalıdır. Ayrıca kilo vermek, az ve sık yemek, uzun süre aç kalmamak, yemek yerken sıvı tüketmemek, yemek yedikten sonra iki üç saat uyumamak veya uzanmamak, yatarken yüksek bir yastık kullanmak, sıkı kıyafetler giymemek, stresten uzak durmaya çalışmak gibi günlük yaşam tedbirleri de uygulanmalıdır.

Reflünün tedavisinde biorezonans nasıl bir rol oynar?

Reflünün tedavisinde tamamlayıcı bir yöntem olarak biorezonans terapisinden de yararlanılabilir. Gıda intoleranslarının ortaya çıkarılmasından doğru beslenme ritminin oluşturulmasına, reflüye yol açan sorunların belirlenmesinden sindirim sistemini onarmaya ve ayrıca mide fıtığı probleminde destekleyici olmaya kadar pek çok noktada biorezononsa özel kan testi ve biorezonans terapisi önemli rol oynamaktadır.