Biorezonans ile Kronik Kurdeşen Tedavisi

Kurdeşen mi döküyorsunuz?

Kurdeşen (tıbbi ismiyle ürtiker), kendini kabarıklıklarla, lekelerle, kızarıklıkla ve yoğun kaşıntıyla gösteren alerjik bir cilt hastalığıdır. Söz konusu cilt tahribatı birkaç milimetre de olabilir, birkaç santimetre de ve bunlar birleşerek oldukça geniş bir alana da yayılabilir. Sebep olduğu yoğun kaşıntıyla yaşam kalitesini son derece olumsuz etkileyen kurdeşen, ağız içinde, dudaklarda ve göz kapaklarında ağrılı şişme de (anjiyoödem) yapabilir.

Kurdeşenin akut ve kronik olmak üzere iki türü vardır. Akut kurdeşen bazen bir gün içinde belirip kaybolabilir veya birkaç hafta sürebilir. Eğer sorunlar altı haftadan daha uzun süre boyunca devam ediyorsa ve zaman zaman da tekrarlıyorsa o zaman kronik kurdeşenden söz edilebilir.

Kurdeşen, yaygın görülen bir hastalıktır, halkın yüzde 20’lik bir bölümünü etkilemekte, erkeklerde kadınlara oranla iki kat daha fazla görülmektedir. Bulaşıcı değildir.

Kurdeşenin sebepleri nelerdir?

Kurdeşenin sebepleri arasında ilaçlar (antibiyotikler, tansiyon ilaçları, ağrı kesiciler), alkol kullanımı, bazı besinler, enfeksiyonlar, ağır egzersiz, güneş ışığı, yüksek ısı, soğuk, stres ve benzeri psikolojik sorunlar, bitki polenleri, arı ve sivrisinek sokması, toz, kimyasal maddeler, alerjenler, cilt hasarı ve hayvan tüyleri gibi unsurları sayabiliriz.

Tedavi nasıl yapılır?

Akut kurdeşen, kısa bir süre içinde ya kendiliğinden ya da merhem gibi desteklerle geçebilir. Ancak kronik kurdeşenin tedavisi uzun ve zorlu olabilir; ilaç tedavisi ve yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle düzelebilir. Dermatolog kontrolünde gerçekleştirilecek ilaç tedavisinde genel olarak antihistaminikler, monoklonal antikorlar, antienflamasyon ilaçları, antidepresanlar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar kullanılır. Kurdeşeni tetikleyen unsurlardan kaçınmak, bol ve hafif giysiler giymek, cilt üzerine kaşıntı önleyici kremler sürmek, güneş koruyucu ürünler kullanmak, cildi temiz ve nemli tutmak, sert sabun gibi cildi tahriş edebilecek ürünleri kullanmamak gibi günlük yaşam önlemleri alınabilir. Elma sirkesi, soğan, maydanoz, zencefil, zerdeçal, greyfurt ve incir gibi kurdeşene iyi gelen besinler de tüketilebilir.

Bunlarla birlikte biorezonans terapisi ile de kurdeşen tedavisini uygulanabilir. Terapiden önce hastada kurdeşeni tetikleyen alerjileri, virüs, bakteri, parazit ve ağır metalleri ortaya çıkarmak için 6.400 maddeyi kapsayan kan testi yapılır. Bu testten alınan sonuçlara göre kişiye özel kurdeşen tedavisi gerçekleştirilir. Biorezonans terapisi ile kronik kurdeşen tamamen tedavi edilebilir.