Hâlâ Sigara İçmekte Kararlı mısınız?

Avrupa Birliği ülkelerinde nüfusun dörtte biri halen sigara içiyor. Kişi başı günde ortalama 14 adet sigara içiliyor. Sigara içenlerin büyük bölümü paketli sigara tüketirken, daha çok 15-39 yaş aralığındakilerin tercih ettiği elektronik sigaranın tüketilme oranı yüzde 3 civarında. Elektronik sigara, genelde sigara tüketimini durdurmak veya azaltmak amacıyla tercih ediliyor. Bu veriler 27 Avrupa Birliği ülkesini kapsayacak şekilde yapılan Eurobarometer anketine ait (kaynak: Euronews).

Avrupa Birliği’nin 2040 yılına kadar nüfusun yüzde 5’inden azının sigara içtiği bir nesle ulaşma hedefinin olduğunu da paylaşmalıyız. Çünkü halen sigara (daha kapsamlı olarak tütün ürünleri) her yıl 700 bin kişinin ölümüne sebep oluyor. Bu Avrupa Birliği’ndeki sayı. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre ise tüm dünyada her yıl 8 milyondan fazla kişi sigara nedeniyle hayatını kaybediyor.

Nikotin, sigaranın yarattığı bağımlılığın en önemli sebebidir

Bu kadar ağır sonuçları olmasına, dünyadaki çeşitli kurum ve kuruluşların mücadele etmesine rağmen ne yazık ki sigara bağımlılığı halen çok önemli bir sorun olarak varlığını korumaya devam ediyor.

Bağımlılık, kişinin kullandığı nesne veya yaptığı eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi olarak tanımlanıyor (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı). Elbette bağımlılığın çeşitli türleri var; alkol, uyuşturucu, kumar, yiyecek gibi. Sigara bağımlılığıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımı ise şu: Düzenli olarak günde 1 sigara içmek. Sürekliliği ve vazgeçememeyi ifade eden bir tanım bu, yani günde 1 adet bile sigara içiyorsanız bağımlısınız! Elbette günde 1 adet değil 1 paket, hatta 2-3 paket içebiliyor sigara bağımlıları. Nikotin ise sigaranın yarattığı bağımlılığın en önemli sebebi. Öyle ki bu bağımlılık beyin yapısını değiştirebiliyor ve kişiler sigara içme isteklerini engelleme iradesini gösteremeyebiliyorlar.

Sigara bağımlılarına önerimiz biorezonans terapisi!

Elbette sigara bağımlılığına karşı pek çok yöntem uygulanıyor; biorezonans terapisi de bunlardan biri. Ancak biorezonans terapisi etkili, kısa süreli, ilaçsız, konforlu bir yöntem olarak öne çıkıyor. Bu yöntem tek seansta vücuttaki nikotin frekansı bilgisini silebiliyor ve sigara bağımlılığına son verebiliyor.

Biorezonans terapisi ile sigara bırakma yönteminde, sigaranın içeriğindeki nikotinin ve diğer maddelerin frekans kalıbı kullanılıyor. Terapi sırasında bu frekans kalıbı ters çevriliyor, 64 kata kadar büyütülüyor, elektrotlar ve manyetik minder aracılığıyla hastanın vücuduna geri yollanıyor. Bu şekilde hastanın vücudundaki sigara frekansının tersi uygulanmış oluyor.

Sonuçta nikotinin ve sigaranın frekansları siliniyor.