Biorezonas Terapisi ile Gerilim Tipi Baş Ağrısı Tedavisi

Gerilim tipi baş ağrısı, en sık görülen baş ağrısı çeşitlerinden biridir

Kan damarlarını etkileyen bazı sinirlerin aktifleşmesinin ve peşi sıra beyne ağrı sinyali iletmesinin baş ağrısının oluşma sebebi olduğu düşünülmektedir. Baş ağrısının pek çok çeşidi vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz: Migren, nevralji (elektrik çarpması şeklinde tarif edilen), gök gürültüsü tipi (ani ve çok şiddetli, beyin görüntüleme yöntemlerini gerektiren), küme tipi (bir gözün çevresinde, arkasında veya başın tek tarafında başlayıp yüz bölgesine yayılabilen şiddetli ağrı), gerilim tipi, sinüzite bağlı, yüksek tansiyona bağlı.

En sık görülen baş ağrısı çeşitlerinden biri olan gerilim tipi baş ağrısı, uzun süre devam eden ve akşam saatlerine doğru artan bir ağrıdır; alın çevresinde, şakaklarda ve başın arka bölgesinde genellikle herhangi bir uyarı vermeden ortaya çıkar. Bu bölgelerden boyun kaslarına yayılabilir. Baş bölgesinde baskı ve sıkma hissi oluşturabilir.

Gerilim tipi baş ağrısının epizodik ve kronik olmak üzere iki çeşidi vardır. Epizodik gerilim tipi baş ağrısının özelliği uyanmayı izleyen birkaç saat içinde başlaması ve akşam saatlerine doğru kötüleşmesidir; ayda 15 günden az devam eder, ağrı kesicilerle çözüm bulunabilir. Kronik gerilim tipi baş ağrısı gün boyunca sürebilir, yoğunluğu farklılaşabilir, bununla birlikte akşam saatlerinde artabilir; ayda 15 günden fazla devam eder, ilaç tedavisi ve gündelik yaşam değişiklikleri gerektirebilir.

Gerilim tipi baş ağrısının risk faktörleri nelerdir?

Sebebi tam olarak bilinmese de bazı nöronların ve nörotransmiterlerin aşırı uyarılması nedeniyle gelişebildiği düşünülen gerilim tipi baş ağrısı; kas hassasiyeti, gerginlik, stres, depresyon, uyku bozukluğu, tükenmişlik sendromu, anksiyete, öğün atlama, sigara içme, göz yorgunluğu, fazla ağrı kesici kullanma, fazla kafein kullanma gibi sebeplerle tetiklenebilir.

Gerilim tipi baş ağrısının tedavisi nasıl yapılır?

Teşhiste ilk adım nöroloji uzmanının hasta öyküsünü dinlemesi, ataklarının şiddetini ve aralığını, aynı zamanda da ağrıya eşlik eden diğer belirtileri öğrenmesidir. Ayrıca baş ağrısının altında yatan sebepleri dışlamaya yönelik olarak çeşitli görüntüleme araçları (MRI, CT), beynin elektriksel aktivitesini ölçen EEG (elektroensefalografi) ve kan testinden yararlanılabilir. Herhangi başka bir hastalık yoksa gerilim tipi baş ağrısı tanısı konulabilir. Baş ağrısının tedavisinde hekimler ağrı kesici ilaçlar, kas gevşetici ilaçlar, bazı durumlarda antidepresanlar önerebilir. Fizyoterapi ve psikoterapi gibi yöntemler, uykudan beslenmeye, egzersizden stres yönetimine kadar yaşam değişikleri de öneriler arasında yer alabilir. Bu tedavilerde amaç ağrının şiddetini azaltmaya ve ağrı ataklarının aralığını uzatmaya yöneliktir.

Biorezonans terapisi nasıl bir çözüm sağlar?

Gerilim tipi baş ağrısında, biorezonans terapisinin ağrı sebeplerini ortaya çıkarma ve ağrıyı giderme yönünde destekleyici ve önemli bir rolü vardır. Bir yandan ağrı üzerinde çalışılırken, öte yandan virüs, bakteri, toksin, alerji gibi yükler vücuttan atılır. Vücudumuzun ağrıyan bölgesinden algılanan frekanslar normalden farklıdır. Bu frekanslar biorezonans terapisi ile temizlendiğinde ağrı ortadan kalkar, sistemin bir bütün olarak ele alınması ve üzerinde birikmiş yükün temizlenmesi vücutta ağrıya yol açan problemin iyileşmesini hızlandırır.