Biorezonans Terapisi ile Trigeminal Nevralji Tedavisi

Trigeminal nevraljiyi ne kadar tanıyorsunuz?

Sinirlerin zarar görmesi, hasar alması, tahriş olması ya da sıkışmasıyla oluşan şiddetli, keskin, elektrik çarpması şeklindeki ağrılar, nevralji olarak tanımlanmaktadır; yani nevraljide söz konusu olan sinir ağrısıdır, denilebilir. Nevralji, genel olarak baş ve boyun bölgelerinde gelişir; periferik ve santral sinir sistemindeki sinirlerin hasarından kaynaklanır. Bu rahatsızlığın yarattığı ağrılar, çoğu zaman ani ve şok şeklinde gelip bölgeye yayılabilir. Aynı zamanda batma, yanma veya soğukluk hissi yaşanabilir.

Trigeminal nevralji, yüz bölgesini etkiler

Nevraljinin farklı türleri vardır ve her biri belirli bir siniri veya sinir sistemini etkileyebilir. Nevraljinin en bilinen ve sık karşılaşılan türü trigeminal nevraljidir. Trigeminal, beyinden çıkan kafa sinirlerinin beşincisidir; yüzün alt bölümünü, orta bölümünü ve göz çevresini kapsayan üç dalı vardır. Trigeminal nevralji, trigeminal sinirinin bir (veya daha fazla) dalının genelde bir damarın kimi zamansa bir tümörün basısı (vb.) sebebiyle etkilendiği durumdur. Multiple skleroz (MS) gibi hastalıklar da trigeminal nevraljiye neden olabilmektedir.

Trigeminal nevralji, “delirten hastalık” olarak da tanımlanır. Bu nevralji, yüzün bir kenarında şiddetli, ani ve kısa süreli, en fazla iki dakikalık aralarla tekrarlayan ağrı ataklarına neden olur. Ağrı; alın, yanak, çene, ağız, diş, burun veya göz gibi bölgelerde hissedilir. Yemek yemekten diş fırçalamaya, yüz yıkamaktan makyaj yapmaya kadar pek çok şey ağrı ataklarına neden olabilir. Yaşanan bu durumun bir diş rahatsızlığından kaynaklandığı düşünülebilir ve doğru teşhis konulamamışsa hastaya gereksiz olarak diş tedavisi uygulanabilir. Trigeminal nevraljinin sebep olduğu şiddetli ağrılar zaman içinde artabilir, bunlar kişinin yaşam ve uyku kalitesini bozabilir, hatta kişide intiharı düşündürecek kadar önemli psikolojik sorunlar da yaratabilir.

Trigeminal nevralji nasıl tedavi edilir?c

Trigeminal nevraljinin tanısında hasta öyküsü önemlidir ve tanı nöroloji uzmanınca konulur. Hastadan beyin MR tetkikleri istenir. Sonrasında genellikle ağrıyı hafifletmeye yönelik ilaç tedavisi uygulanır. Trigeminal nevraljiye bir tümörün neden olduğu vakalarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Biorezonans terapisi ile trigeminal nevraljiye sebep olan semptomlar belirlenir ve ortadan kaldırılması için çalışılır. Belirlenen sorunlar üzerine frekanslar gönderilip ters çevrilerek iyileşme sağlanması yönünde çalışmalar yapılır. Vücudumuzun ağrıyan bölgesinden algılanan frekanslar normalden farklıdır. Bu frekanslar biorezonans terapisi ile temizlendiğinde ağrı ortadan kalkar, vücutta ağrıya yol açan problemin iyileşmesi hızlanır.