Alkol bağımlılığından ölenlerin oranının çok yüksek olduğunu biliyor musunuz?
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Haziran 2024 raporuna göre Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde alkole bağlı ölümlerin sayısı, diğer ülkelere göre daha yüksek. Aynı şekilde Afrika, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Asya ülkelerinde de. Buna karşılık Amerika’da ve Batı Pasifik ülkelerinde bir azalma eğilimi söz konusu. Aynı rapora göre alkol tüketimine bağlı ölümlerin çoğu erkeklerde görülüyor. Dünya’da 400 milyon kişide alkol kullanım bozukluğu var. Biyolojik ve sosyal faktörler, kişinin alkol tüketme riskinde önemli bir rol oynuyor. Düşük sosyo-ekonomik düzeydeki kişiler alkol kullanım bozukluğundan daha fazla etkileniyor. (Veriler Euronews.com’dan alınmıştır.)
Alkol bağımlılığı nedir ve belirtileri nelerdir?
Kişinin alkol kullanımını kontrol edememesi ve alkol almadığında yoksunluk belirtileri yaşaması “alkol bağımlılığı” olarak tanımlanıyor. Alkol bağımlılığının hem fiziksel hem de psikolojik boyutları var; sosyal, mesleki ve kişisel sorunlara yol açabiliyor. Beyin kimyasındaki değişiklikler nedeniyle gelişen bu bağımlılığın belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz:
- Alkolü bırakma ya da azaltma girişimlerinde başarısızlık
- Alkol alma ihtiyacının artması
- Alkol almadığında huzursuzluk, sinirlilik, kaygı, titreme, terleme gibi yoksunluk belirtileri
- Alkol alma miktarı üzerinde kontrol kaybı
- Alkolü hayatın önceliği haline getirme
- Alkol kullanımını fiziksel, psikolojik, sosyal, mesleki ve kişisel sorunların oluşmasına rağmen sürdürmek…
Alkol bağımlılığından kurtulmak için neler yapmak gerekir?
Bağımlı olduğunu kabul edip aile yakınlarından ve arkadaşlardan destek istemek en önemli adımdır. Profesyonel yardım almak, doktor kontrolünde bulunmak, destek gruplarına katılmak, detoks yapmak, tetikleyicilerden kaçınmak, sağlıklı alışkanlıklar (spor, meditasyon, hobi vb.) edinmek, sabırlı olmak, kendini sürekli motive etmeye çalışmak alkol bağımlılığından kurtulmak için yapılması gerekenlerden bazılarıdır.
Biorezonans terapisi, alkol bağımlılığına nasıl yaklaşıyor?
Biorezonans terapisi ile alkol bağımlılığı peş peşe 5 gün yapılan seanslar ile başlıyor. Bu 5 günlük terapinin ardından, hastanın bağımlılık durumuna göre seanslar önce haftada bir, sonrasında ise ayda bir olmak üzere 6 ay boyunca sürdürülebiliyor.
Biorezonans terapisi şunu hedefliyor: Sağlıksız frekansların vücuttan kaldırılmasını ve böylece vücudun kendi kendini iyileştirme potansiyelini aktive etmesini. Alkol bağımlılığı terapilerinde hastanın vücudu alkolü “yabancı bir madde” gibi algılamaya ve onunla daha önce hiç tanışmamış gibi davranmaya başlıyor. Alkole karşı tokluk ve isteksizlik oluşuyor ve genellikle tiksinti hissediliyor