Biorezonans Terapisi ile Akne Tedavisi

Biorezonansın akne tedavisine katkıları nelerdir?

Akne, ciltteki yağ bezlerinin ve kıl köklerinin tıkanması sonucu oluşan yaygın bir cilt hastalığıdır. Akne; yüzde, sırtta, göğüslerde ve omuzlarda görülebilir. Genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkmaya başlasa da her yaşta karşılaşılması mümkündür.

Akne ile sivilce aynı şey midir?

Akne ile sivilce aynı şey değildir. Akne, genel bir terimdir: Ciltteki yağ bezlerinin ve kıl köklerinin tıkanmasını, iltihaplanmasını, enfeksiyon oluşturmasını ifade eder; komedonlar (tıkanmış gözenekler; siyah ve beyaz noktalar), papüller (küçük kırmızı lezyonlar), püstüller (iltihaplı kırmızı ve beyaz kabarcıklar), nodüller ve kistler (cildin altındaki sert ve ağrıya neden olan oluşumlar) gibi. Sivilce ise aknenin bir türüdür. Biri genel bir sorunken, diğeri o sorunun ortaya çıkardığı bir lezyondur.

Aknenin sebepleri aşırı sebum (yağ bezleri) üretimi, ölü cilt hücreleri, bakteriler, hormonal değişiklikler, genetik faktörler, beslenme faktörleri ve çevresel faktörler olarak sıralanabilir.

Akne tedavisi nasıl yapılır?

Akne, tedavisi mümkün bir hastalıktır. Akne tedavisinin nasıl olacağı aknenin yoğunluğuna, türüne ve cilt tipine bağlı olarak değişebilir/belirlenebilir. Mevcut oluşumları iyileştirip yeni oluşumları önlemeye ve ciltte iz kalmasını engellemeye önem verilir. Bu kapsamda topikal kremler ve jeller, antibiyotikler kullanılabilir; hormonal tedaviler önerilebilir.

Bunlarla birlikte kimyasal peeling, lazer ve ışık tedavisi, mikro iğneleme gibi yöntemlerden yararlanılması mümkündür. Düzenli cilt bakımına, temizliğine özen göstermek ve günlük yaşam alışkanlıklarına önem vermek gerekir: Günde iki kez yüz yıkamak, cildi tahriş etmeyecek ve cildin nem dengesini koruyacak ürünler kullanmak, güneş koruyucu ürünler kullanmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, stresi meditasyon ve egzersiz gibi yöntemlerle kontrol altında tutmak gibi.

Biorezonans terapisinin etkisi nedir?

Biorezonans terapisi, öncelikle akneyi oluşturan sebepleri, intoleransları ve alerjenleri (vb.) bulma yönünde ilerler. Bioreonansa özel kan testiyle, akneyi oluşturan sebepler belirlenir ve buna yönelik olarak bir tedavi protokolü oluşturulur. Terapiler haftada bir uygulanır; genellikle 10 seans sürer.

Biorezonans terapisi; ciltteki toksinlerin tespit edilip azaltılmasına, bağışıklık sisteminin desteklenmesine, hormonal dengenin düzenlenmesine, stresin azaltılmasına, alerjik tepkilerin azaltılmasına, inflamatuar (iltihaplı) sürecinin dengelenmesine katkı sağlar.