Biorezonans Terapisi ile Polen Alerjisi Tedavisi

Polen alerjisinin tedavisi için kış ayları uygun mu?

Yazımıza başlıktaki sorunun cevabıyla başlayalım: Evet, kış ayları polen alerjisinin tedavisi için uygundur, hatta bahar ve yaz aylarından daha uygun olduğunu bile söyleyebiliriz. Çünkü biorezonans terapisinde polenlerden uzakken yapılan alerji tedavisi çok daha faydalıdır.

Polen alerjisi nedir?

Polen, çiçekli bitkileri döllemek için salınan, rüzgârla geniş bir çevreye yayılan ve havada uzun süre kalabilen çok küçük parçacıklardır. Daha çok ağaçlar; özellikle kızılağaç, huş, sedir, söğüt, zeytin, gürgen ve fındık ağaçları tarafından üretiliyor olsalar da çimenler, çayırlar ve yabani otlar da polen salınımı yapar. Bahar aylarında ağaçların, yaz aylarında ise çimen, çayır, yabani otların polen üretimi daha fazladır.

Polenlerde bulunan bazı proteinler ise insanlarda alerjik tepkilere neden olur. Saman nezlesi, bahar alerjisi veya mevsimsel alerjik rinit olarak da adlandırılan, mevsimsel alerjilerin en yaygınlarından biri olan polen alerjisi, üst solunum yollarını etkiler, giderek alt solunum yollarına yayılabilir ve eğer önlem alınmazsa bronşiyal astıma dönüşebilir.

Polen alerjisinin belirtileri nelerdir?

Polenler solunum yoluna yerleştiğinde kişilerde hapşırma, burun akıntısı veya tıkanıklığı, ağızda, burunda, kulaklarda ve gözlerde kaşıntı, gözlerde sulanma, batma, kızarıklık ve şişlik, öksürük, astım, sinüzit, tat ve koku almada azalma gibi belirtilere yol açar. Bunların yanı sıra polen alerjisinin kişide yorgunluğa, halsizliğe ve konsantrasyon bozukluğuna sebep olması da mümkündür. Bu belirtiler polenlerin havaya karıştığı dönemlerde ortaya çıkar, diğer zamanlarda görülmez.

Tedavi nasıl yapılır?

Polen alerjisi, hekimler tarafından cilt ve kan testleri yoluyla teşhis edilir. Hastaya alerji ilaçlarını, iğneleri, burun ve göz damlalarını kapsayan bir tedavi uygulanır. Polen alerjisinden korunmak için bazı yaşamsal önlemlerin alınması da gereklidir. Polenlerin yoğun olduğu zamanlarda (sabah saatleri, sıcak ve kuru havalar) dışarı çıkmamak ve çıkılması gerekliyse maske takmak, söz konusu süreler içinde ev ve araba pencerelerini açmamak, çamaşırları dışarıda kurutmamak, eve gelindiğinde giysi değiştirmek, yatmadan önce duş almak bu önlemlerden bazılarıdır.

Polen alerjisi, biorezonans terapisi ile iğnesiz, ilaçsız ve yan etkisiz bir şekilde tedavi edilebilir. İlaç tedavileriyle kesin sonuç alınamayan polen alerjisi, alerjen maddelerin vücuttaki patolojik frekansını silmeyi ve vücuda güçlendirilmiş normal frekanslar vermeyi hedefleyen biorezonans terapisi ile kalıcı olarak çözülebilir.