Biorezonans Terapisi ile Lupus Hastalığı Tedavisi

 

Lupus hastalığı nedir, nasıl tedavi edilir?

Romatizmal ve otoimmün bir hastalık olan lupus veya kelebek hastalığı, vücudun bağışıklık sisteminin sağlıklı doku ve organlara saldırıp onu yok etmeye çalışmasıyla ortaya çıkar. Lupusta bağışıklık sisteminin saldırısı altında kalan özne, kolajendir. Bu hastalığın en karakteristik özelliği yüz bölgesinde ortaya çıkan kelebek kanadı görünümündeki kırmızı döküntülerdir.

Lupusun çok yaygın iki türü vardır: Diskoid Lupus Eritematozus-DLE türünde sadece cilt etkilenir ve hastanın cildindeki döküntüler iz bırakabilir. Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) türünde ise cildin yanı sıra organların da etkilenmesi söz konusudur. Eklemler, böbrekler, akciğerler, beyin, kalp, kan hücreleri dahil pek çok doku ve organ zarar görebilir. Üstelik hastada kalıcı hasarlara ve hatta ölümcül riske de neden olabilir.

Lupusun gelişme nedenleri arasında genetik faktörler önemli bir yer tutar. Bunun yanı sıra hormonal değişimler, güneş ışınları başta olmak üzere çevresel faktörler, enfeksiyonlar, bazı ilaçlar, stres, sigara kullanımı da lupusun gelişimini tetikleyebilir. Lupus genellikle kadınlarda ve genelde 15-45 yaş aralığında görülse de bebeklikten itibaren dahi ortaya çıkabilir.

Lupusun belirtileri nelerdir?

  • Yüz bölgesinde (özellikle yanaklarda ve burunda) döküntüler, kızarıklıklar
  • Avuç içlerinde ve ayaklarda döküntüler, kabarcıklar
  • Tırnaklarda bozulma, parmaklarda renk değişimi
  • Eklem ağrıları ve şişlikleri
  • Saç dökülmesi
  • Ateş
  • Halsizlik ve yorgunluk
  • Kansızlık
  • Baş ve göğüs ağrısı
  • Nefes darlığı
  • Güneşe hassasiyet
  • Bilinçte bulanıklık ve hafıza sorunları
  • Böbrek, sindirim, kalp ve akciğer sorunları…

Teşhis ve tedavisi nasıl yapılır?

Lupus hastalığını teşhis edecek özel bir test yoktur. Tanı doktor muayenesi ve tıbbı öykü alınması, kan testi, idrar testi, böbrek testi, eritrosit sedimantasyon hızı, antinükleer antikor testi gibi testlerle konur.

Lupusu teşhis edecek tek bir test olmadığı gibi lupusa özel bir tedavi ve kesin çözüm de yoktur. Çeşitli tedavilerden yararlanılarak hastalığın ilerlemesini ve kalıcı hasar oluşturmasını engellemek için çaba harcanır. Semptomları hafifletilmesine ve ciltteki döküntülerin giderilmesine yönelik tedaviler uygulanır. Antimalaryal ilaçlar, antiinflamatuar ilaçlar, kortizon içeren ilaçlarla (vb.) hastalık kontrol altına alınmaya çalışılabilir. Ayrıca hastalara güneş ışınlarına maruz kalma konusunda dikkatli olması önerilebilir. Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve sigaradan uzak durmak da önerilenler arasında bulunabilir.

Biorezonans terapisi lupusa nasıl bir katkı sağlar?

Biorezonans terapisi, romatizmal ve otoimmün hastalıklarda tamamlayıcı, destekleyici olarak kullanılabilir ve sorunun ilerlemesinin önüne geçebilir. Biorezonans terapisi, hastanın yaşam kalitesini artırır ve iyileşmeyi hızlandırır. Virüs, bakteri, parazit, mantar gibi patojenler, kimyasal, manyetik alan kirlilikleri ve alerjenler temizlendiğinde vücut enerjisi dengelenir, bağışıklık sistemi güçlenir ve doğru istikamette çalışma olanağı bulabilir. Biorezonans terapisinde lupus hastalığından etkilenmiş bölgeler frekanslarla uyarılır ve olumsuz enerji blokajları ortadan kaldırılır.