Biorezonans ile Haşimato Tedavisi

Haşimato nedir ve nasıl tedavi edilir?

Otoimmün bir hastalık olan haşimato (hashimato) vücudumuzun bağışıklık sisteminin zayıf düştüğünün bir göstergesidir. Bu hastalıkta bağışıklık sistemi tiroit bezindeki sağlıklı hücrelere saldırır. Sonuç olarak tiroit bezinin iltihaplanmasına neden olup çalışmasını yavaşlatır, tiroit hormonunda azalmaya sebebiyet verir.

Tiroit bezi boynun alt bölgesinde bulunur. Kendi küçük olsa da etkisi ve önemi büyüktür, çünkü vücudumuz için elzem birçok hormonu üreten endokrin sistemimizin (hormonlar, hormon üreten dokular, iç salgı bezleri) bir üyesidir. T3 (triyodotironin) ve T4 (tiroksin) isimli tiroit hormonlarının yapılmasını sağlar. Beynimizde bulunan hipofiz bezinden salgılanan ve tiroit bezinin tiroit hormonu üretmesine vesile olan TSH (Tiroit Stimülan Hormon) ise T3 ve T4 hormonlarını kontrol eder.

Vücudumuzun enerji dengesini sağlayan, metabolizmamızın düzgün çalışmasını destekleyen, bağışıklık sistemimizi güçlendiren, kaslarımızın, beynimizin ve kalbimizin (vb.) sağlıklı çalışmasında aktif rol oynayan, bebeklerin beyin gelişimine ve çocukların sağlıklı büyümesine katkı sağlayan tiroit bezinin az veya çok çalışması ise graves (tiroit hormonunun aşırı üretilmesi), guatr (tiroit bezinin büyümesi), tiroit nodülleri gibi hastalıkların oluşmasına neden olur. İşte bunlardan en sık görüleni tiroit bezinin az çalışmasıyla (hipotiroidizm) ortaya çıkan haşimatodur.

Haşimatonun belirtileri nelerdir?

Haşimatonun kendine özgü klinik bulguları yoktur. Bununla birlikte kilo almadan kabızlığa, seste değişiklikten konuşmada yavaşlamaya, iştahsızlıktan çabuk üşümeye, yorgunluktan depresyona, adet düzensizliklerinden yüzde şişmeye, soğuğa karşı hassasiyetten dilin büyümesine, kuru ciltten eklemlerde sertliğe kadar çeşitli belirtileri olabilir. Haşimato eğer tedavi edilmezse ilerleyen dönemlerinde uyku apnesi, akciğer ve kalp rahatsızlıkları, zihinsel işlev bozuklukları, yüksek kolesterol, kusurlu doğumlar, kanser (vs.) görülebilir.

Kadınların, özellikle orta yaşlarda olanların haşimatoya yakalanma riski erkeklere göre sekiz kat fazladır. Ailesinde haşimato olanların, otoimmün hastalığı olanların (Tip 1 diyabet, çölyak, romatoid artrit, lupus, hepatit vb.), hamilelerin, herhangi bir nedenle radyasyona maruz kalanların, sigara içenlerin bu hastalığa yakalanma riski yüksektir.

Tedavide biorezonansın etkisi nasıldır?

Haşimatonun tanısı tiroit hormonlarının (T3-T4) ve TSH düzeyinin kan testiyle ölçülmesiyle, ultrason testiyle, hastanın gösterdiği semptomların incelenmesiyle konulur. Hastalığın tedavisinde ilaç kullanımı, bunun yanı sıra düzenli egzersiz ve dengeli bir beslenme düzeni önerilir. Haşimato hastalığının tedavisi, biorezonans terapisi ve ozon terapisi ile desteklenebilir. Haşimato gibi otoimmün hastalıklarda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve alerjenlerin bertaraf edilmesi son derece önemlidir. Biorezonans terapisi ile vücudun yükü azaltılıp rahatlaması sağlanmakta, otoimmün saldırılar sona erdirilmekte, toksinlerden arındırılıp her tür kirlilik (toksinler, alerjenler, bakteriler, elektromanyetik kirlilikler vb.) temizlenmektedir.